Prešov - Dudelange 41:29 v prvom zápase 1. kola Pohára EHF

02.09.2006 Celý región

Prešov 2. septembra (TASR) - Hádzanári slovenského vicemajstra Tatrana Prešov zvíťazili v sobotu v úvodnom zápase 1. kola Pohára EHF nad luxemburským HB Dude...
Prešov 2. septembra (TASR) - Hádzanári slovenského vicemajstra Tatrana Prešov zvíťazili v sobotu v úvodnom zápase 1. kola Pohára EHF nad luxemburským HB Dudelange 41:29 a vytvorili si veľmi sľubnú pozíciu pred odvetou, ktorá je na programe o týždeň, 9. septembra (19:30) na palubovke súpera z Beneluxu.

Zverenci trénera Romana Lamača potvrdili predzápasové prognózy o úlohe jasného favorita a v slovenskej premiére v novej sezóne pohárovej Európy v celom priebehu stretnutia v Tatran Handball Aréne zreteľne dominovali. Ak výsledok potvrdia aj v odvete stretnú sa v 2. kole so srbským Železničarom Niš.
Pohár EHF, 1. kolo - 1. zápas:

Tatran Prešov - HB Dudelange 41:29 (20:8)
Zostava a góly Prešova: Bražnik, Bakša - Marušák 3, T. Mažár 2, Huňady 7/2, Pekár 2, Miloš Filič, M. Mokriš 3/1, Čorej 2, Fuňak 7, Pokotylo 3, Tumidalský 3, Mikéci 2, Kozlov 7
najviac gólov Dudelange: Scholten, Amedah po 6/1, Zeimetz 5
vylúčení: 4:7
7 m hody: 5/4 - 2/2
rozhodovali: Miščuk, Rožkov (obaja Ukr. )
620 divákov

Hlasy z domáceho tábora hovorili pred stretnutím o 12 gólovom víťazstve slovenského vicemajstra. Tieto prognózy sa nakoniec aj naplnili, no Prešovčania v tomto zápase poriadne zabrnkali na nervy svojim priaznivcom. Mali nevýrazný vstup do zápasu, neskôr sa síce ich hra zlepšila, no doslova katastrofálny bol ich začiatok druhého dejstva. Za 8 minút po prestávke dostali toľko gólov, koľko za 30 minút prvého polčasu. V útoku boli Slováci často nepresní, ich obrana zase neraz až príliš deravá. Kým v 28. minúte viedli o 13 gólov, desať minút po prestávke už iba o sedem. Neskôr si ale uvedomili vážnosť situácie a najmä vďaka bojovnosti si utvorili pred odvetou sľubný náskok.
Jurij Žuravľov, tréner Prešova: \"V prvom polčase to bolo ešte ako-tak znesiteľné. V druhom a hlavne na jeho začiatku som chlapcov doslova nespoznával. Súper vysunul obranu a my sme odrazu kopili chybu na chybu. Neviem kde sa naši hráči ponáhľali. Boli poriadne nervózni a nepomohol nám ani oddychový čas a prestriedanie. Dali sme síce dosť gólov, dostali až 29, čo sa nám s takým slabším súperom už poriadne dávno nestalo. Pred odvetou si dnešný zápas dôsledne rozoberieme. \"
Jean Lehmann, tréner Dudelange: \"Na rozcvičke pred zápasom sa nám zranili dvaja hráči základnej zostavy, Bouceta a Dom. Našim hráčom robili dosť problémov vyrovnať sa s výškovou prevahou domácich. Preto sme v druhom polčase zmenili taktiku bránenia a oplatilo sa. Favorizovanému Prešovu sme odrazu akoby nahnali strach. Boli sme dobrým príkladom, ako aj nízki hráči sa môžu vďaka veľkej bojovnosti vyrovnať vysokým súperom. Šance pred odvetou vidím 50:50. Aj keď máme také skúsenosti, že ak prehráme so súperom z východu o viac než 10 gólov, naše šance na postup sú v takom prípade už len veľmi malé. \"
 

Vyberte región